Sarp’azz forbereder sitt 30 års jubileum – Byavisa 7. sept. 2016

koretTORODD LIE tekst og foto.

Den som passerer Hannestad Bedehus en mandagskveld vil kunne høre velkjente jazzstrofer fra det humørfylte koret Sarp’azz tone utover nabolaget. – Ja, vi satser på melodiøse, fengende og svingende låter fra jazzens arkiv, svarer korets leder Britt Ystrøm Petersen på spørsmålet om velklangen skyldes korets repertoar.Hun tilføyer at selv om de har et bedehus til øvingslokale så preger ikke gravalvoret koret som er nøytralt når det gjelder både religion og politikk.
– Vi er et blandakor som satser på god stemning under våre korøvelser og konserter, påpeker hun. I samtalens løp får vi vite at koret feirer 30 årsjubileum til neste år, og har satset på å få flere medlemmer ved å holde rekrutteringskonserter i forkant av korøvelsene. – Men det er bare å møte opp en mandagskveld for å høre oss under en øvelse, og forhåpentlig bli inspirert til å synge med, understreker korlederen som forteller at dirigenten Dyveke Kuløy helt sikkert finner plass til de flestes stemmer.
– Hun  er utdannet ved LIPA, eller McCartney-skolen som noen kaller den, og er alltid åpen for nye klanger i forberedelsene til konsertene våre, fortsetter Ystrøm Petersen. I tillegg til egne konsertarrangement synger koret ofte ved borgelige konfirmasjoner og navnedager, og tidvis har demed seg Merete Falck ved pianoet som gjerne tar turen fra Oslo til Sarpsborg for å akkopangnere koret, får vi vite.
På hjemmesidene til Sarp’azz kan de som ønsker å bli bedre kjent med koret finne en oversikt for repertoaret samt opptak fra noen konserter.
– Men alle som vil høre oss «live» er velkomne til en av våre øvelseskvelder om de ønsker å synge med er det fint, inviterer Britt Ystrøm Petersen.

Related Images: